Ett försvarstal

10 kommentarer:

 1. Haha! Kunde inte känt igen mig mer om jag skrivit det själv. Fast du gjorde det bättre, och snyggare. Full pott, morotshatare :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar och bockar! Jo, jag försökte klämma in alla dumheter som man stöter på från köttmaffian, i en serie. Kanske jag kan behandla varje ämne lite mer specifikt i nästkommande serie!

   Radera
  2. Jag väntar med spänning! :)

   Radera
 2. Hahaha, så himla klockrent! Inte varit vegan i mer än ett halvår och har ändå stött på de allra flesta av dessa så kallade "skämt" och logiska fakta.
  Supersnygga illustrationer och klockrena observationer och kommentarer :D

  SvaraRadera
 3. Tackar och bockar! Kul att du fick glädje av serien!

  SvaraRadera
 4. Jodå, hög igenkänning, även om jag helt tvärtom mot dig enbart skippar kött p.g.a. att jag inte vill stödja industrin. Jag tyckte det var rätt gott när jag la av för 12 år sedan, så för mig var det faktiskt en uppoffring. Vi är som sagt ingen homogen grupp. Tack hur som för att du delar med dig av din talang.

  SvaraRadera
 5. Jag säger bara: Liquid Smoke! Jag kan också ha kött-cravings, men har upptäckt att det är den där rökta smaken jag vill åt i de flesta fall.

  SvaraRadera
 6. Superbra! Det enda jag stör mig på är att många veganer lever i villfarelsen att man automatiskt är smalare än köttätare "bara liksom av sig självt". Det är ju inte sant. Jag känner massor av överviktiga veganer. Veganer är som alla andra. En del äter mer än de motionerar ut. Enkel logik som gäller även veganer. Tack för ordet.

  SvaraRadera
 7. Nej, du har rätt i att veganer också får lov att rätta sig efter fysikens lagar:) Per definition är man kanske vegan om man bara trycker i sig lättsaltade chips hela dagarna, men det är kanske inte så nyttigt och hälsosamt.

  Däremot har vi lite olika uppfattningar om det här med kroppsstorleken. Själv har jag aldrig stött på en fet vegan. Kraftig, kanske, men aldrig fet. Som ovo-lakto-vegetarian får man däremot passa på vad man stoppar i sig om man vill hålla vikten. Jag tror det har något att göra med det animaliska fettet helt klart..
  Men lagom med mat och lagom med motion gäller nog ändå lika för alla om man vill vara hälsosam!

  SvaraRadera
 8. Mycket som är bekant, inte minst att aldrig bli lämnad i fred och att folk verkar känna sig påhoppade av vad jag äter.

  Fast jag blir lite ledsen av hälsoveganism. Dels för att hälsotrender inte grundar sig i så mycket fakta, och lätt svänger så börjar folk äta mer kött, vilket ökar massdödandet och förpestar ekosystemen. Dels för att en etiskt och ekologiskt hållbar diet är bra i sig utan att heja på ätstörningar och fettförakt :)

  Eller som min tygkasse säger: http://www.vegancross.com/i_love_vegan_junk_food_bag_p/ssovtote-004.htm

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...